Włoska pasta do mięs 280g - Kosz Natury
zoom_in
  • Włoska pasta do mięs 280g - Kosz Natury

Włoska pasta do mięs 280g - Kosz Natury

8,00 zł
Brutto
Ilość

Włoska pasta do mięs, znana jako "ragù", to aromatyczna mieszanka mięsa, pomidorów, warzyw i przypraw, gotowana wolno do uzyskania intensywnego smaku. Składniki podstawowe to zazwyczaj mielone mięso wieprzowe, wołowe lub mieszane, cebula, marchew, seler, pomidory, czosnek, a także zioła takie jak oregano i bazylia.

Pasta ta jest popularna jako sos do makaronu, zwłaszcza z tagliatelle czy pappardelle. Jednak jej zastosowanie nie ogranicza się tylko do pasty - doskonale sprawdza się również jako nadzienie do lasagne czy zapiekanek. Długi czas gotowania pozwala składnikom doskonale się zintegrować, tworząc gęsty, aromatyczny sos o głębokim smaku. Włoska pasta do mięs to nieodłączny element kuchni włoskiej, znany ze swojej wybornej konsystencji i możliwości różnorodnego wykorzystania w kulinariach.

Specyficzne kody