

Nasiona bobu mają lekko słodki, orzechowy smak i są bogate w białko, błonnik, witaminy (szczególnie witaminy z grupy B, witaminę C i kwas foliowy) oraz minerały (takie jak żelazo, magnez, fosfor i potas). Ze względu na wysoką zawartość białka i błonnika, bób jest cennym składnikiem diety, wspomagającym zdrowie układu pokarmowego, sercowo-naczyniowego i nerwowego.
Miód kremowany to surowy miód, który został zgranulowany do gładkiej konsystencji. Miód...
Kapusta pekińska, znana również jako sałata pekińska lub chińska, jest odmianą kapusty...
Buraki ćwikłowe są bogate w witaminy i minerały. Zawierają duże ilości kwasu foliowego,...
Miód mniszkowy to miód lekarski, wspomaga układ trawienny, działa pozytywnie...
Kapusta czerwona (Brassica oleracea var. capitata f. rubra) to warzywo z rodziny kapustowatych...