

Czerwona cebula jest niskokaloryczna, ale bogata w składniki odżywcze. Zawiera witaminę C, witaminy z grupy B (szczególnie kwas foliowy i B6), oraz minerały takie jak potas, magnez, fosfor i wapń. Jest również dobrym źródłem błonnika, antyoksydantów (w tym flawonoidów takich jak kwercetyna) i związków siarkowych.
Spożywanie czerwonej cebuli może przynieść wiele korzyści zdrowotnych, w tym:
Mandarynka (Citrus reticulata) to owoc pochodzący z rodziny rutaceae, znany ze swojego...
Kapusta włoska, znana także jako kapusta savoy, to odmiana kapusty (Brassica oleracea var....
Polecany przy schorzeniach serca, stanach zapalnych górnych dróg oddechowych. Przyspiesza...
Kapusta pekińska, znana również jako sałata pekińska lub chińska, jest odmianą kapusty...
Cebula dymka jest niskokaloryczna i bogata w witaminy oraz minerały. Zawiera witaminę C,...